AACSB accredited AMBA accredited
Kontakt ul. Gagarina 13a, 87-100 Toruń
tel.: +48 56 611 4600

W Kujawsko-Pomorskiej Radzie Kobiet

Zdjęcie ilustracyjne
Dr Katarzyna Liczmańska-Kopcewicz odbiera akt powołania z rąk Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Piotra Całbeckiego. fot. Nadesłane

dr Katarzyna Liczmańska-Kopcewicz została powołana przez Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego Piotra Całbeckiego do Kujawsko-Pomorskiej Rady Kobiet na lata 2024-2027. W pierwszej kadencji  zasiądzie 28 kobiet z całego województwa kujawsko - pomorskiego.

Członkinie są przedstawicielkami świata biznesu, nauki, samorządu i kultury. Gremium będzie wspierać gospodarza regionu w realizowaniu projektów w obszarach szczególnie istotnych z punktu widzenia kobiet. Zadaniem Rady jest opiniowanie, doradzanie i inicjowanie projektów społecznych. W zakresie jej kompetencji leży także przeciwdziałanie wszelkim formom i przejawom dyskryminacji.

dr Katarzyna Liczmańska-Kopcewicz z Katedry Zarządzania Przedsiębiorstwem, jako pełnomocniczka Dziekana WNEiZ UMK ds. Zrównoważonego Rozwoju  troszczy się o rozwijanie kultury promującej praktyki ekologiczne, odpowiedzialność społeczną i innowacje służące zrównoważonemu rozwojowi organizacji. Zajmuje się doradztwem biznesowym, jest brokerem innowacji, specjalizuje się w obszarach związanych z innowacyjnością, określaniem priorytetowych ścieżek komercjalizacji nowych produktów i usług, jako ekspertka ds. usług badawczo-wdrożeniowych wspiera funkcjonowanie BIZNESHUBU. Współtwórczyni Akademii Przyszłego Menedżera 2.0, inicjatywy skierowaną do uczniów szkół średnich, gdzie dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem. Jest aktywną członkinią European Academy of Management oraz zespołów projektowych w konsorcjach zorientowanych na poszukiwanie ekologicznych rozwiązań w biznesie: Concise  Consumer Communication Through Robust Labels  For BIO-Based Systems (3-CO), UNITE Fostering Frugal Innovation oraz An Introduction to Food Systems Scientific, Technical and Socioeconomic Principles to Facilitate the Creation of Food Value Networks.

Prywatnie miłośniczka windsurfingu, jogi, entuzjastką psychologii pozytywnej i surrealizmu i muzyki grunge.

pozostałe wiadomości